Norrköpings rådhus

Paul Wilund har utfört ett stort antal uppdrag i Norrköpings rådhus varav många delar omfattar specialritad inredning. Bland exemplen är en ny reception som en del i ett förbättrat skalskydd. Receptionen utfördes i en befintlig öppning, gestaltad med ett modernt uttryck men i materialkvalitet i paritet med rådhuset. Ek, mässing och svartmålat smide är material som återkommer i både nya och gamla delar.

Personalrestaurangen, belägen under taket var inredd på 1960-70-talet. Pga nya krav på livsmedelshantering behövde kök och serveringsdisk ersättas. De nya delarna utformades i samklang med helhetsmiljön med bland annat en disk i gul högtryckslaminat och teakkantlister.

St Olofsalen, en tidigare rättssal, numera konferansrum, ny ventilation utfördes i befintliga kanaler, värmen förbättrades genom ekgaller i fönsterbänkarna. Inredningen renoverades och en ny matta ritat av Paul med mönster av Norrköping 1909 lades in på golvet.

Tornsalen har möblerats med fåtöljer av Åke Axelsson.