En sommarstuga på en ö

Tomten ligger på en udde på en ö i yttersta havsbandet. På tomten finns sedan tidigare flera hus i lågmäld traditionell stil, en äldre stuga med veranda, ett gästhus, en bastu, en vedbod, en loge och en sjöbod.

Uppdraget var att rita ett nytt hus, en sommarstuga för sonen, belägen ungefär på logens plats. Logen rivs, men detaljer som de äldre takpannorna sparas och flyttas över till det nya huset. Måtten är de samma som på logen, men en veranda har lagts till på södra fasaden. Fasaderna är av locklistpanel och fönstren med sina småspröjs hör till tomtens typologi. Tanken är att när det nya huset väl står där så skall det vara som förr, fast bättre.

Entrétrappan från verandan skapar en naturlig sittplats ner mot tomtens öppna gräsmatta. Från trappan har man utsikt mot horisonten i öster. Innanför trappan ett bad/wc/dusch mitt emot ett sovrum. Sedan en trappa till loftet med sovplats för fyra i två rum. Halva bottenplanet utgörs av ett kombinerat kök och allrum med eldstad. Från detta rum finns utsikt mot norr och öster. Mot norr finns även en dörr ut på klipporna. Uteplatsen i norr motiveras av utsikten och det skyddade läget, här finns skugga mitt på dagen.